14 enkla skönhetstips

1. ANSIKTSVATTEN
Ett bra tips är att göra ett eget ansiktsvatten med gurka och kamomill. Koka upp kamomillblommor som du silar och sköljer av, sedan lägger du i gurkskivor. Låt det sedan stå i kylen och tvätta ansiktet med det morgon och kväll.


2. TORRSCHAMPO
Ett kanontips om man inte hinner tvätta håret är att lite vanligt vetemjöl och lägga i hårbotten, kamma ut och håret ser genast bättre ut!


3. FYLLIGA FRANSAR
Dutta ett lager löspuder på ögonfransarna efter första påstrykningen av mascara innan den torkat, vänta en liten stund och lägg ett lager mascara till. Man kan prova sig fram hur många lager man lägger beroende på hur fylliga fransar man vill ha.


4. SNYGG HY

Använd remover, ansiktstvätt, lotion och foundation från samma märke. Det märks skillnad, produkterna "jobbar bättre med varandra" och man får snygg, fräsch hy.


5. BRA SJÄLVFÖRTROENDE
Det bästa du kan göra för att bli oemotståndligt vacker är att njuta av livet och må bra, träna upp självförtroendet! Ett bra självförtroende lyser igenom och gör dig karismatisk och intressant, dessutom tar det bort fokus från eventuella "defekter" exempelvis om man har dålig. Om du däremot fokuserar på något som du gillar och har bra självförtroende kommer ingen att märka om hyn är dålig!


6. LEN HUD
Basta! Sitt i en bastu under 1-2 timmar och få upp värmen så att du svettas riktigt mycket. När du är riktigt varm och mjuk i huden så ta en skrubbhandske och skrubba huden så att du får bort massa döda hudceller och annan skit. Huden kommer efteråt att kännas jättemjuk och fräsch. Obs! Viktigt att dricka mycket under hela tiden i bastun så att du inte blir uttorkad!


7. FIN LYSTER

Ett bra tips är att använda fiskolja kapslar! Det är viktigt att smörja kroppen från insidan för att ge hyn en underbar fin lyster.


8. VIPPIGA FRANSAR
Börja med att böja fransarna med en ögonfransböjare, och ta sedan på vattenfast mascara, det gör att böjningen på fransarna "stannar" och de sjunker inte ner på grund av tyngden från mascaran.


9. HEMMAGJORD ANSIKTSMASK
Börja med att tvätta ansiktet noga så du får bort all smuts och sminkrester. Blanda ihop 1 tsk honung, 1 tsk naturell yoghurt, 1 tsk havregryn. Applicera på hela ansiktet med en foundation pensel (kom ihåg att tvätta den innan) låt det verka i 10-20 min. Tvätta därefter bort med ljummet vatten.


10. BABYMJUK HUD

Smörj in kroppen med en babyolja efter en skön dusch, eller om du ska ta ett långt bad häll då några droppar babyolja i vattnet. Man märker förändring efter en vecka. Kroppen blir lenare och ser fräschare ut! Känner du dig fräsch från topp till då märker alla runtomkring det också.


11. DUNDERKUR FÖR HUDEN
Aspirinmasken; 2-3 Aspirin som krossas eller löses upp med några droppar varmt vatten, blandas med en tesked honung och appliceras på ren hud, låt verka så länge du orkar.  Den rengör på djupet, exfolierar och återfuktar, samt är antibakteriell.


12. ÅNGANDE MORGONSTUND

Ett tips är att när man kokar upp vattnet till sitt te på morgonen så gör man det i en kastrull, så använder man sig sedan av ångan för att öppna upp porerna. Håll huvudet ovanför kastrullen och ta bort locket så ångan öser ut! Bra för dig med stora porer, följ upp detta med en ansiktsmask så blir huden riktigt fräsch!


13. ANSIKTSMASK FÖR LYSTER
Bland ihop:
1 avokado
1msk honung
1msk naturell yoghurt
Massera in försiktigt i ansiktet och låt verka i 15-20 min, skölj sedan av med ljummet vatten. Du kommer känna att din hy verkligen börjar leva på riktigt!


14. NATURLIGA PRODUKTER
Mitt bästa tips är att göra egna skönhetsprodukter, det blir ju inte bara billigare - dessutom vet du vad produkten innehåller. Socker och olivolja blir en superbra skrubbkräm för torra händer och fötter, mosade jordgubbar blir en finfin ansiktsmask och öl är ju bra att ha i håret. Dessutom känns det miljömedvetet att bara använda naturliga produkter!





Kommentarer
Postat av: Anna

superbra tips :D

2010-01-14 @ 23:28:46
URL: http://annaahellgren.blogg.se/
Postat av: Anonym

man lär ju lukta gammal a-lagare om man har öl i håret, eller?

2010-01-15 @ 10:27:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: