Sista dagen

Vi vaknar upp till lördag och det är våran sista heldag i Budapest. Med inga direkta planer så beger vi oss ut på stan och strosar omkring lite. Bestämmer oss för att hoppa på tunnelbanan och åka mot Szechenyi Termalbad. Det är precis som det låter, ett uppvärmt utomhusbad. Enda skillnaden är väl att man inte är van vid att sitta i 28 gradigt varmt vatten när det är 32 grader varmt i luften 😅 Här spenderade vi nån timme innan vi kände oss färdig och började åka tillbaka mot vårt hotell för att göra oss iordning för en sista utekväll. 
 
Tack Budapest för dessa dagar och Pernilla för att vi alltid har så galet roligt tillsammans! 💕
 
 
 
 
 
 
 

Szent István-bazilika och Budapest Eye

Nästa stopp blev Sankt Basilika och Budapest Eye. Då vi inte hade någon speciell tid att anpassa oss efter, så kunde vi bara gå längs gatorna, njuta av värmen och se vad som dök upp längs med. 
 
 
 

Jobbhelg

Ännu en jobbhelg är snart över, men trots det så har jag hunnit med ett besök på motormässan här i Sundsvall och en och annan cider på stan. Det gäller att ta tillvara på det fina vädret 😃☀️

(null)

(null)


Parlamentet och Skorna

Vi fortsätter våra dagar härnere med att upptäcka Budapest. Näst på tur var parlamentet, men först stannade vi till vid "Skorna" som är ett minnesmonument och hyllning till de tusentals judar som avrättades längs stränderna vid Donau. Skorna, som är i barn och vuxenstorlek, tvingades de ta av sig innan de sköts. Idag står de kvar som ett minne, gjutna i brons.
Efter en stund promenerade vi vidare längs vattnet och kom fram till parlamentet. Riktigt mäktig och stor byggnad! 😃
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gellértberget

Nästa stopp på vår resa fick bli Gellértberget. En otrolig utsikt och otroligt trötta ben efter promenaden upp 😜 Häruppe kunde man se ut över hela Budapest och speciellt den fina kedjebron som man faktiskt måste se om man beger sig hit. 
 
 
 
 
 

Touchdown Budapest

När man får resa iväg till ett varmt och härligt Budapest med sin bästa vän! 😍 Vi landade strax efter lunch och packade in väskorna på vårt rum, bytte om till sommarkläder och promenerade in till stan för mat. Här börjar vår resa. 
 
 
 
 

iPhone X

Dags för en liten uppdatering gällande telefon. Alltid kul med nya tekniska prylar 😃 So far so good, jag är riktigt nöjd! 😍
 
 

RSS 2.0