Gör din egen ansiktsmask

En ansiktsmask tar bort smuts, döda hudceller och ger huden lyster. Yoghurt och långfil är bra ingredienser i en hemmagjord ansiktsmask då det ibland kan lindra hudproblem.

 

 

 

Lägg ansiktsmasken på rätt sätt

Börja med att tvätta ansiktet. Huden runt ögon och mun är känsliga och en fet ansiksmask kan täppa till porerna där. För att skydda dessa områden kan en ögonkräm läggas där. Annars räcker det ofta med att undvika dessa hudpartier.

Om inte annat anges låter du inte ansiktsmasken ligga längre än 20 minuter. Ta bort masken med en varm och fuktig bomullshandduk eller ljummet vatten. Tvål och annan stark rengöring kan ta bort vårdande oljor och andra ämnen ansiktsmasken givit huden.







Papaya innehåller enzymet papain. Det löser upp det kreatin som håller fast döda hudceller.

 

Så här gör du ansiktsmasken

Mixa en omogen papaya. Det mosade fruktköttet kan läggas direkt på huden. Inte mer än fem matskedar bör räcka för ansiktet.

Låt verka upp till 20 minuter och tvätta bort med ljummet vatten.

Ungefär 3 msk torkade örter till 1½ l hett vatten är lagom. Örter som är duktiga på att hjälpa till att öppna porerna är särskilt rödklöver, kamomill och särskilt pulveriserad lakris. Någon av dessa är alltid ett bra val för alla hudtyper som ångbadas.

Kamomill är särskilt lämpligt för hy med akne. Du kan tillsätta några tepåsar eller matskedar till vattnet. Andra rengörande och antiseptiska örter är rosmarin och mynta. Lakris tillsammans med kamomill är en bra kombination för hy med akne. Ringblomma eller rölleka tillsammans med rödklöver eller kamomill kan prövas på fet hy utan akne.

Lakris passar även torr hy genom att den öppnar porerna, rengör och ger dig en mjuk hy. Andra örter för torr hy är särskilt mynta och lavendel. Timjan passar normal hy.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: